Boulderen voor beginners

mxxx-01

Kom je voor het eerst in Monk? Dan vragen we je om je éénmalig te registreren en daarmee akkoord te gaan met onze huisregels en Algemene Voorwaarden. Registreren kan in de hal, maar ook vooraf online.

Registreer je direct online!

Boulderen??

Je hebt iets gemist. Boulderen is hot en upcoming. Het is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: technisch, dynamisch en atletisch. Je klimt zonder touw, gordel of andere hulpmiddelen.

Onze boulderwanden zijn 4.20 meter hoog en zeer gevarieerd van vorm. Onder de wanden liggen dikke valmatten.

In Monk vind je meer dan 200 boulders, oplopend in niveau van super gemakkelijk tot praktisch onmogelijk. Een boulder is een korte klimroute met gelijk gekleurde grepen. Begin- en eindpunten zijn gemarkeerd. Een boulder is geklommen als je van begin tot eind klimt zonder te vallen. De moeilijkheid van een boulder wordt bepaald door verschillende factoren: de steilte van de wand, de greepkeuze en het aantal grepen.

Iets voor mij?

Dacht het wel. Boulderen is mogelijk vanaf 6 jaar, onder direct toezicht van een begeleider (18+) of instructeur. Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen. Ook als je geen klim- of boulderervaring hebt ben je welkom. We helpen je graag op weg!

In Monk zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Een introductieles of beginnerscursus volgen is niet verplicht. Ook als je nog nooit hebt geklommen of geboulderd, kun je je uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel. Het wijst zichzelf. Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig.

Je betaalt per keer, of dit nu een uur of een hele dag is. Je mag op schone sportschoenen klimmen, maar je kunt ook klimschoenen huren. Verder volstaat een sportieve outfit. Er zijn kleedkamers, douches en kluisjes aanwezig.

 • Boulderen is mogelijk vanaf 6 jaar, onder direct toezicht van een begeleider (18+)
 • Vanaf 12 jaar mag je zelfstandig boulderen
 • Een introductieles volgen is niet verplicht
 • Reserveren voor nieuwkomers is alleen noodzakelijk voor groepen vanaf 5 personen zonder boulderervaring, of wanneer je een (introductie)les wilt volgen

Help!

Geen paniek. Speciaal voor nieuwkomers is er onze BoulderBasics introductieles; dé manier om op een relaxte manier met boulderen en Monk kennis te maken. Iedere donderdag- en vrijdagavond om 20.00 uur geven we je gratis zo’n les. Duurt ongeveer een uur. Daarna kun  je de hele avond lekker zelf blijven boulderen. Vooraf reserveren is niet nodig. Check wel even de voorwaarden hieronder.

Monk-POSTER_BASICS

 • iedere donderdag- en vrijdagavond om 20:00
 • reserveren niet nodig, wel aanmelden bij de balie
 • introductieles = gratis
 • toegangsprijs = standaard (zie tarieven)
 • meedoen kan vanaf 12 jaar
 • klimschoenen huren niet verplicht, sportschoenen mag ook
 • niet voor groepjes groter dan 3 personen